Izručen Kristijan Golubović

Izvor: B92

Sreda, 16.04.2003.

17:27

Default images

Kristijan Golubović jedan od viđenijih ljudi iz beogradskog podzemlja, izručen je u sredu srpskoj policiji. On je avionom JAT-a prebačen iz Atine u Beograd. Ministarstvo pravde Srbije tražilo je izručenje Kristijana Golubovića zbog prekida u istrazi 1993. godine kada je Golubović optužen za krivično delo iznude, potvrdio je u izjavi za B92 njegov advokat Nebojša Pavlović. Kristijan Golubović ima 33 godine, proveo je ukupno 11 godina po zatvorima širom Evrope i preživeo nekoliko ranjavanja. Poslednji put osuđen je u Grčkoj na osam godina i šest meseci zatvora zbog učestvovanja u razbojništvu i izvršenju više krivičnih dela krađe. Golubović je jednom prilikom ispričao, a novine prenele, da je kriminalnu karijeru počeo tako što se najpre mnogo tukao, zatim počeo da bode i na kraju da  puca.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: