Mihajlović: Pronađeni posmrtni ostaci Ivana Stambolića

Izvor: B92

Petak, 28.03.2003.

11:34

Default images

Ministar policije Dušan Mihajlović saopštio je na konferenciji za novinare da su u noći između četvrtka i petka pronađeni posmrtni ostaci bivšeg predsednika Srbije Ivana Stambolića, koji nestao u Beogradu 25. avgusta 2000. "Policija Beograda je u noći između četvrtka i petka razrešila najveću misteriju prethodnog režima, nestanak Ivana Stambolića, bivšeg predsednika Predsedništva Srbije. Njegovi ostaci su iskopani iz jedne jame na Fruškoj gori. Sada znamo da su ga na Košutnjaku otela 4 pripadnika Jedinice za specijalne operacije, na Novom Beogradu su zamenili vozilo, odvezli ga na Frušku goru, likvidirali ga s 2 metka i zakopali u unapred spremljenu jamu sa živim krečom. Imena izršilaca tog zločina ne mogu da saopštim u interesu istrage, ali mogu da vam kažem da su sva četvorica u zatvoru, gde se nalazi njihov šef Radomir Marković, bivši načelnik Državne bezbednosti, a zna se da za Miloradom Lukovićem Legijom tragamo. Istraga je utvrdila da je motiv te likvidacije bio politički, da Stambolić bude uklonjen kao moguć kandidat na predsedničkim izborima 24. septembra 2000, a to jasno ukazuje ko bi mogao biti inspirator ili nalogodavac tog zločina. Zbog toga ćemo saslušati i Slobodana Miloševića u Hagu i Miru Marković", rekao je Mihajlović.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

58 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: