Predlozi Skupštini grada za imena ulica po Đinđiću

Izvor: B92

Četvrtak, 20.03.2003.

16:07

Default images

U Skupštinu grada Beograda svakodnevno stižu predlozi opština, stranaka i građana o ulicama i trgovima koji bi trebalo da ponesu ime ubijenog premijera Zorana Đinđića. Podsetimo, Demohrišćanska stranka Srbije je predložila da imenom pokojnog premijera budu nazvani Studentski trg, Ulica 29. novembra i beogradski aerodrom.

Potpredsednik gradske vlade Bojan Stanojević kaže da će o tome biti odlučivano tek kada budu prikupljeni svi predlozi: "Imali smo predlog da se Zemunski kej imenuje po pokojnom premijeru, predlog da se Trg Republike imenuje. Smatramo da je to ozbiljna odluka, da pokojni premijer zaslužuje mesto u istoriji tako da ćemo kada prikupimo sve predloge zamolićemo porodicu premijera da se uključi u to i onda ćemo doneti odluku. Želimo da tom poslu pristupimo krajnje ozbiljno i da njegovo ime obeležava odgovarajuće ulice ili trgove u Beogradu". Zbog ubistva premijera Đinđića i uvođenja vanrednog stanja u Srbiji, promenjena je i koncepcija proslave Dana Beograda, koja treba da bude održana od 16. do 19. aprila, kaže gradski sekretar za kulturu, Gorica Mojović: "Kao što je i bilo planirano, svakog dana će biti određenih aktivnosti, ali neće biti parada kroz grad. Predlog Odbora je da bude svečana sednica Skupštine grada, ceremonija kod ploče na ulasku u Kalemegdan gde je izvršena predaja ključeva knezu Mihajlu". Tokom obeležavanja Dana Beograda, u planu je i zvanično otvaranje Beogradskog dramskog pozorišta.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: