SEEMO: Sloboda štampe najčešće kršena u Srbiji

Izvor: B92

Petak, 31.01.2003.

16:38

Default images
Medijska organizacija jugoistočne Evrope (SEEMO), članica Međunarodnog instituta štampe (IPI), registrovala je tokom protekle godine 442 slučaja kršenja slobode štampe u regionu, od kojih 64 u Srbiji i 24 u Crnoj Gori.

Zabeležene su usmene pretnje, fizički napadi, krivične i građanske tužbe, teškoće koje su novinari imali sa kriminalcima, vojskom, policijom, tajnim službama i vladinim zvaničnicima, problemi sa pograničnim vlastima, ili prilikom izdavanja viza, konflikti između vlasnika medija i urednika, odnosno novinara, kao i politički pritisak, saopšteno je u petak. Posle Srbije (bez Kosova), najviše slučajeva zabeleženo je u Rumuniji (58) i u Bosni i Hercegovini (57), zatim na Kipru (43), u Makedoniji (41), pokrajini Kosovo (37), Moldaviji (33) i Hrvatskoj (31).

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: