Vlada Srbije ne osporava Dejtonski sporazum

Izvor: Beta

Sreda, 08.01.2003.

19:11

Default images

Kabinet premijera Srbije Zorana Đinđića saopštio je u sredu da srpska vlada poštuje Dejtonski sporazum koji garantuje suverenitet Bosne i Hercegovine, ali i da očekuje da Srbija u pogledu Kosova i Metohije dobije iste takve garancije.

Ne treba osporavati Dejtonski sporazum koji utvrđuje državni suverenittet BiH, ali iz istih razloga ne treba osporavati ni suverenitet Srbije na celoj njenoj teritoriji, navodi se u saopštenju iz Đinđićevog kabineta povodom reagovanja na navode iz lista "Špigl". Međunarodna zajednica je obavezna da primenjuje iste aršine prema celovitosti teritorije i teritorijalnoj nepovredivosti svake države, dodaje se u saopštenju.

Pojedini mediji preneli su proteklih dana da je srpski premijer nemačkom "Špiglu" rekao da će "Beograd zatražiti novu dejtonsku konferenciju radi odredjivanja novih granica na Balkanu ako kosovski Albanci nastave da insistiraju na nezavisnosti".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: