Ukinut Zavod za obračun i plaćanje

Izvor: SRNA

Sreda, 01.01.2003.

13:21

Default images

Srbijanski Zavod za obračun i plaćanje prestao je sa radom, a sva pravna i fizička lica koja obavljaju neku deletnost od danas su obavezna da imaju svoje tekuće račune za plaćanje u dinarima kod poslovnih banaka. Rok za otvaranje tekućih računa kod poslovnih banaka istekao je 31. decembra, ali i pored zakonom zaprijećene visoke kazne, to je uradilo tek oko trećina od 300.000 vlasnika koji su imali račune u ZOP-u.

Prema novim propisima, celokupan platni promet u Srbiji će od 6. januara biti obavljan preko poslovnih banaka, što je uslov za ulazak u EU. Od 1. januara su trgovci obavezni da kupcima izdaju račune za kupljenu robu, a kupci su obavezni da uzmu račun, u suprotnom sledi novčana kazna istovremeno i za trgovce i kupce.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: