Vlahović: Privatizacijom prihod od milijardu evra

Izvor: B92

Utorak, 17.12.2002.

17:13

Default images

Ministar za privredu i privatizaciju Aleksandar Vlahović ocenio je u utorak da će država u narednoj godini najviše profitirati od prodaje "Beopetrola", fabrika duvana i državnog dela "Mobtela". On je ujedno najavio privatizaciju 1.500 malih i srednjih preduzeća, a prema njegovim procenama, ukupan prihod od privatizacije iznosiće milijardu evra. Vlahović je istakao da je u ovoj godini sa 300 aukcija u potpunosti ispunjen plan te vrste privatizacije, ali zato umesto planiranih 50 tendera, biće završene svega 32 tenderske privatizacije.

Vlasnik "ABC proizvoda" iz Užica, Zoran Žunić, upozorio je Vlahovića, da kupci mogu i da zatvore firme kupljene na aukcijama zbog ponašanja lokalne birokratije: "Preporučujem ministru Vlahoviću da najveća opasnost preti od lokalne birokratije. Oni nama dušu uzimaju. Šta sam doživeo, to ne bih ni hteo da pričam, jer to jak čovek ne bi preživeo. Trudili su se da tu firmu zatvore svim merama. Ja razumem, ovo je prelazni period, sve ćemo mi to izdržati". Podsetimo, Žunić je pre mesec dana kupio firmu "Prvi partizan" i već je raspisao konkurs za prijem novih radnika, pored postojećih pedesetak zaposlenih.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: