Zvaničnici: Buš naredio izgradnju antiraketnog sistema

Izvor: B92

Utorak, 17.12.2002.

16:53

Default images

Američki predsednik Džordž Buš naredio je da se do 2004. izgradi nacionalni antiraketni sistem odbrane u vojnoj bazi na Aljasci, izjavili su u utorak zvaničnici Bušove administracije. Vojni zvaničnici, koji su zatražili da ostanu anonimni, potvrdili su pisanja američkog lista "Vašington tajms" o tome da će Buš nastaviti sa svojim ambicioznim planom izgradnje 10 sistema za prestretanje raketa u Fort Grileju na Aljaski, i to do 2004, kao i još 10 sistema tokom 2005. i 2006. godine.

Prema rečima jednog vojnog zvaničnika, takav sistem za presretanje raketa trebalo bi da bude izgrađen i u vazduhoplovnoj bazi Vandenberg, u Kaliforniji. Ovaj program biće najskuplji razvojni program Pentagona i koštaće ministarstvo odbrane stotine milijardi dolara u narednih nekoliko decenija.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: