Ešdaun se obratio poslanicima Parlamenta BiH

Izvor: B92

Utorak, 17.12.2002.

16:56

Default images
Visoki predstavnik međunarodne zajednice u BiH Pedi Ešdaun izjavio je da je osnovni zadatak institucija BiH i međunarodne zajednice, da u narednih nekoliko meseci poboljšaju delotvornost i efikasnost države. Ešdaun se u utorak obratio poslanicima Parlamenta BiH, na zahtev poslanika iz Republike Srpske, koji su tražili da im visoki predstavnik objasni zašto je prošlog meseca samoinicijativno nametnuo zakon o Savetu ministara BiH, a nije sačekao da taj zakon bude usvojen u regularnoj parlamentarnoj proceduri.

Podsećajući poslanike da se u Parlamentu BiH odlučuje o budućnosti zemlje i njenih građana, Ešdaun je rekao: "Molim vas da imate na umu, za one koji bi ovo mogli pogrešno da protumače, da nije naš posao da stvorimo decentralizovanu državu. Ali, jeste naš posao da doprinesemo boljem funkcionisanju države, a iznad svega da doprinesemo tome da ta država mnogo bolje služi svojim građanima. I upravo je ovaj Parlament mesto gde mora da se uradi veliki deo tog posla".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: