Zdravstveni radnici u sredu sa Đelićem

Izvor: B92

Utorak, 17.12.2002.

09:16

Default images

Grupa članova Granskog sindikata zdravstva i socijalne zaštite "Nezavisnost", koja već nedelju dana štrajkuje u šatoru u parku preko puta zgrade Vlade u Nemanjinoj ulici, uspela je da iznudi sastanak sa ministrom finansija Božidarom Đelićem. Štrajkači zahtevaju povećanje plata za 25 odsto u 2003. godini, i sedam odsto za decembar ove godine. Kako je za Radio B92 rekao član Glavnog odbora sindikata Mirko Komadina, štrajkači su privremeno, do sastanka sa Đelićem zakazanim za sredu, odložili odluku o stupanju u štrajk glađu. "Postoje indicije da je i Vlada shvatila da je 2% realnog porasta plata za celu 2003. godinu besmisleno. Od gospodina Đelića očekujemo da digne malo glavu od papira, da se odvoji od virtuelnog sveta cifara i pogleda malo radnike u zdravstvu u oči. Ako ne postignemo nikakav dogovor, mi stupamo u štrajk glađu", rekao je Komadina.

Štrajkači su u utorak sa ministrom zdravlja Tomicom Milosavljevićem postigli dogovor o prvom delu njihovih zahteva i potpisali sporazum o osiguranju radnika i izradi pojedinačnih kolektivnih ugovora.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: