Dodeljeni stanovi građanima iz Hektorovićeve ulice

Izvor: B92

Utorak, 10.12.2002.

19:18

Default images

Direkcija za građevinsko zemljište Beograda dodelila je stanove u trajno vlasništvo stanarima Hektorovićeve 21, čija je zgrada pre dve nedelje nastradala u požaru. Direktor direkcije Siniša Nikolić izjavio je za Radio B92 da su tri porodice koje su pravno useljene na tu lokaciju dobile stanove u svom vlasništvu. "Dve porodice koje su bespravno živele u Hektorovićevoj ulicu su privremeno smeštene dok ne bude rešeno njihovo stambeno imovinsko pitanje", istakao je Nikolić: "Mi smo sve vreme pratili ovu tragediju ljudi iz prikrajka i skupljali informacije o tome šta oni imaju rešeno od imovinskih prava na tom zapaljenom prostoru i tek kad smo sklopili priču, imovinsko-pravnu i svojinsku, izašli smo sa predlogom i na kraju, i uz suze, mogu da kažem radosnice sa njihove strane, smestili te ljude u stanove".

Nikolić je dodao da će Direkcija za građevinsko zemljište tražiti od Skupštine grada što hitnije donošenje urbanističkog plana za tu zonu. "Osim toga zahtevaćemo i da naknada koju investitor uplati za uređenje zemljišta, koje će biti predviđeno za kolektivnu gradnju, bude dato Direkciji, kako bi se nadonadili troškovi datih stanova", rekao je Nikolić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

18 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: