Protest roditelja u Kragujevcu

Izvor: B92

Ponedeljak, 04.11.2002.

14:20

Default images

Dvadesetak roditelja koji ispituju sudbinu svoje dece održalo je u ponedeljak ispred Skupštine grada Kragujevca konferenciju za štampu u znak protesta što im predstavnici lokalne vlasti nisu dozvolili da to učine u Skupštini grada. Roditelji su ponovili zahteve državnim organima za pokretanje sveobuhvatne istrage radi rasvetljavanja "misterije nestalih beba" i pročitali pisma upućena predsedniku Jugoslavije Vojislavu Koštunici i načelniku Kriminalističke policije MUP Srbije Srbislavu Ranđeloviću, od kojih je zatraženo hitno pokretanje istrage. Živan Agatonović, jedan od roditelja koji ispituju sudbinu svoje novorođene dece, za koju se sumnja da su ukradena prilikom porođaja, izjavio je da je u Kragujevcu do sada prijavljeno 37 takvih slučajeva, a da ih je u Srbiji više 300. Agatonović je optužio lokalne vlasti i Klinicko-bolnički centar da i dalje ometaju istragu, jer ne izdaju dokumentaciju koju roditelji traže kako bi pokrenuli istragu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: