Nobilo: Preokret u "slučaju Blaškić"

Izvor: B92

Ponedeljak, 04.11.2002.

16:42

Default images

Anto Nobilo, advokat hrvatskog generala Tihomira Blaškića, kog je Haški sud osudio na 45 godina zatvora zbog ratnih zločina u Bosni, ocenio je u ponedeljak da najavljeno izjašnjavanje Žalbenog veća o novim dokazima odbrane predstavlja "dramatičnu promenu". "Radi se o očekivanoj, ali dramatičnoj promeni" izjavio je Nobilo u Hagu, reagujući na najavu mogućeg pokretanja novog suđenja koju je otvorilo Žalbeno veće, pošto je Blaškićeva obrana, tokom poslednje 2 godine, zatražila uvođenje čitavog niza novih dokaza. Upitan o mogućem ishodu slučaja, Nobilo je rekao da "treba pričekati definitivnu odluku Žalbenog veća". Dokaze, koji bi mogli dovesti do preokreta u postupku, odbrana je, prema rečima Nobila, dobila iz 3 izvora. Reč je o dokazima iz arhiva Hrvatskog veća odbrane, koji su ležali u podrumu hrvatskih tajnih službi, a koje je na raspolaganje stavila nova Vlada, zatim o dokazima vezanim za Lašvansku dolinu iz ureda predsednika koje je na raspolaganje stavio sadašnji predsednik Stjepan Mesić, ali i o dokazima koje je na raspolaganje stavilo Tužilaštvo Tribunala pošto ih je pronašlo u arhivu Armije BiH.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: