Arifi očekuje pritisak za smanjenje broja policajaca

Izvor: B92

Ponedeljak, 04.11.2002.

15:28

Default images

U albanskim selima duž granice uže Srbije s Kosovom još je prisutan velik broj policajaca i pripadnika specijalnih jedinice VJ, koji stvaraju strah kod meštana, izjavio je u ponedeljak bujanovački gradonačelnik Nagip Arifi. "I policajci i vojnici je trebalo da se pšovukui posle sporazuma koji je postignut s nekadašnjom OVPMB 21. maja 2001.", rekao je on. "Ja sam tražio mnogo puta od Vlade i Koordinacionog tela da taj problem reše, zato što sam imao mnogo puta žalbe od meštana, ali to nije u mojim rukama da bih mogao da rešim problem. Odgovori koje sam dobio od Vlade bili su negativni. Rečeno mi je da su policajci još potrebni na tim mestima radi čuvanja administrativne granice. Jedino nam je ostalo da EU i OEBS s KFOR izvrše politički pritisak da taj problem bude rešen", zaključio je Arifi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: