"Alibabić smenjen zbog Karadžića"

Izvor: Beta

Ponedeljak, 04.11.2002.

13:57

Default images

Davanje niza iskonstruisanih i lažnih informacija o skrovištu Radovana Karadžića osnovni je razlog zbog kog je predstavnik međunarodne zajednice u Bosni i Hercegovini Pedi Ešdaun smenio direktora Federalne obaveštajne službe Munira Alibabića. Pozivajući se na dobro obaveštene izvore, banjalučki magazin "Patriot" navodi da su međunarodni predstavnici takve informacije "primali zdravo za gotovo", zbog čega je i došlo do nekoliko neuspešnih akcija hapšenja Karadžića, poput one u Čelebićima u proleće ove godine. "Grupa Alibabićevih doušnika srpske nacionalnosti poturala mu je 'kukavičje jaje' i uspela da ga ubedi da se Karadžić krije na području Čelebića. Pri tom su vešto lažirali informacije, a Alibabić je sav srećan te informacije predao u štab CIA u Sarajevu", piše u tekstu. Takođe se navodi da je zbog neuspeha akcije hapšenja u Čelebićima došlo do smena "i u sedištu CIA i u regionu". U tekstu se tvrdi da su Alibabić i "njegovi srpski doušnici" za sve te dezinformacije naplatili stotine hiljada dolara, a da su akcije pokušaja Karadžićevog hapšenja koštale milione dolara, "tako da je za gubitke neko morao i da odgovara".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

19 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: