Velimir Bata Zivojinovic predsednicki kandidat SPS

Izvor: B92

Četvrtak, 22.08.2002.

08:55

Default images

Posle visednevnih dogovaranja, Socijalisticka partija Srbije je odlucila u cetvrtak da ce tu partiju na predsednickim izborima predstavljati glumac Velimir Bata Zivojinovic. Obrazlazuci zasto su se socijalsti opredelili za Zivojinovica, generalni sekretar stranke Zoran Andjelkovic je rekao da je jedan od razloga to sto je on "najgledaniji covek u Jugoslaviji". "Covek koji je obelezio prethodni vek svojim ostvarenjima, covek za koga se moze reci da ne postoji Jugosloven koji se bar jednom nije divio njegovim delima, koji svojom sirinom moze Srbiju i Jugoslaviju u svetu da predstavi u novoj ulozi", kaze Andjelkovic. "Ja cu vam reci da su mi stavili velik zadatak i da mi je to najteza uloga do sada. Uvek su me pitali 'a koja ti je najbolja uloga', ja bih zeleo da mi ta bude najbolja. Ici cu sada u razne promocije koje ce mnogo da kostaju nasu stranku. Mislim da cemo morati da odresimo kesu, iako nemamo ni dinara. Ja u zivotu nisam porazen, nisam porazen tamo gde sam se takmicio, a sami znate da sam se celog zivota takmicio na festivalima. Samo imam jednu veliku dilemu, da li me je rukovodstvo izabralo zato sto im ne treba reklama?", rekao je Zivojinovic.

Celnici socijalista su u sredu uvece saopstili da odlazu objavljivanje imena kandidata kako bi o svemu obavestili predsednika stranke Slobodana Milosevica. U sredu je, pak, Zoran Andjelkovic objasnio da je do odlaganja doslo kako bi o svemu bili obavesteni opstinski odbori i clanstvo, koji su zamerili rukovodstvu da se o odlukama Glavnog odbora informisu iz medija. Kratko je saopsteno i da je predsednik stranke o svemu obavesten. Na pitanje da li je dobio Milosevicevu podrsku, Zivojinovic je odgovorio: "Ne, nisam, a nisam je ni trazio. Bilo bi dobro da demantuje sam sebe, da okrene nase clanove kojima je savetovao da glasaju za Seselja. Ja ne verujem da ce on dati takvu izjavu, to nece nikada da uradi, takva je licnost". Novinarima je podeljen i dopis Milutina Mrkonjica u kome on navodi da se odrice kandidature za predsednika Srbije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

21 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Podeli: