SOCIJALDEMOKRATIJA TUZI SKUPSTINU SRBIJE

Izvor: B92

Subota, 15.06.2002.

19:00

Default images
Portparol Socijaldemokratije Nemanja Simeunovic izjavio je u subotu FoNetu da ce ta stranka u ponedeljak Okruznom sudu u Beogradu podneti tuzbu protiv "odgovornih organa i lica Skupstine Srbije, koji su onemogucili Socijaldemokratiju da ostvari svoje pravo na koriscenje poslanickih mandata". ""Administrativni odbor i Skupstina su vise puta ignorisali nas zahtev za poslanickim mandatima na koje imamo pravo, tako da cemo zatraziti odgovornost organa i lica Skupstini koja su odgovorna za takav postupak prema nama", rekao je Simeunovic. Prema njegovim recima, istodobno ce uslediti i tuzba protiv odgovornih u Vecu gradjana Savezne Skupstine, zbog nepostovanja zahteva stranke da dobije dva sporna mandata koja trenutno popunjavaju clanovi Socijaldemokratske partije Bora Kuzmanovic i Slobodan Orlic. "O svim ovim slucajevima dostavicemo kompletnu dokumentaciju Republickoj izbornoj komisiji, misiji OEBS i Ustavnom sudu Srbije odmah posto bude konstituisan", naglasio je Simeunovic.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: