BARTECKO OSUDJEN NA 23 GODINE ZATVORA

Izvor: B92

Petak, 10.05.2002.

19:00

Default images
Medjunarodni sud u Pristini osudio je u petak na 23 godine zatvora nemackog drzavljanina Rolanda Barteckog zbog ubistva, pokusaja ubistva i terorizma, rekao je portparol UNMIK Andre Andjeli. Bartecko je bio optuzen za ubistvo pukovnika MUP Srbije Aleksandra Petrovica i tesko ranjavanje jos 4 sluzbenika jugoslovenske vlade 18. aprila 2001. Prema navodima optuznice, on je postavio i aktivirao eksplozivnu napravu u Mostarskoj ulici u Pristini u trenutku prolaska Petrovicevog automobila.

Na pocetku procesa, Bartecko je negirao optuznicu koja ga tereti za ubistvo Petrovica i nanosenje teskih povreda sluzbenicima jugoslovenskog Odeljenja za izdavanje putnih isprava u Pristini Stani Zdravkovic, Dragisi Pavlovicu, Vladici Matic i Hadiji Bisevac.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: