SVILANOVIC O ULASKU U PARTNERSTVO ZA MIR

Izvor: B92

Utorak, 30.04.2002.

20:00

Default images
Sef jugoslovenske diplomatije Goran Svilanovic izjavio je da bi u idealnim uslovima SR Jugoslavija mogla da postane clan NATO programa "Partnesrtvo za mir" izmedju novembra ove i juna naredne godine. U intervjuu beogradskom dnevniku "Blic", Svilanovic je rekao da je u toku nezvanicni deo pregovora o ulasku SRJ u "Partnerstvo za mir", a da ce zvanicni korak biti formalizovan kada on u ime SRJ posalje pismo o namerama za ulazak u taj program NATO. "Medjutim, ja to pismo jos nekoliko nedelja necu poslati, dok god ne budem siguran da politicki uslovi nisu otklonjeni. Tu, pre svega, mislim na saradnju sa Haskim tribunalom. Do tada bice razgovora na ekspertskom i politickom nivou, koji bi trebalo da omoguce da kada zapocne, postupak ide brze", rekao je Svilanovic. Upitan kakve sve uslove SRJ treba da ispuni da bi postala clan "Partnerstva za mir", Svilanovic je rekao da je puna saradnja sa Haskim tribunalom prvi uslov koji se postavlja pred SRJ u svim odnosima sa medjunarodnom zajednicom.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

17 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: