BATIC: SUDOVI U SRBIJI KOMPETENTNIJI OD HAGA

Izvor: B92

Utorak, 30.04.2002.

20:00

Default images
Srpski ministar pravde Vladan Batic ocenio je da su sudovi u Srbiji "kompetentniji od Haskog tribunala" i da su spremni za sudjenja za ratne zlocine. "Nisu krivicna dela u sferi ratnih zlocina neko posebno cudo za nase tuzioce i sudije. Tehnologija dokazivanja je mozda komplikovanija jer je veliki broj dokaza unisten, a i do svedoka je tesko doci", naveo je Batic. Ministar pravde, koji je u utorak obilazio sudove u Srbiji, u niskom sudu je kazao da je pravosudju neophodna lustracija. "U Srbiji je promenjen veci broj predsednika sudova ali to nije dovoljno. Neophodno je razresiti sve one koji su kompromitovali profesiju bilo kroz montirane politicke procese, izborne kradje ili korupciju", rekao je Batic. Batic je u Nisu da ocekuje da ce do kraja godine jedan od aktuelnih kosovskih politickih lidera Ramus Hajradinaj biti izrucen Haskom tribunalu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: