DINKIC: KRIVICNA PRIJAVA PROTIV KARICA U FIOCI

Izvor: B92

Utorak, 30.04.2002.

20:00

Default images
Guverner NBJ Mladjan Dinkic najavio je u utorak da ce krajem godine moci da budu odobreni prvi krediti za stanove. "Postoji plan da se do septembra meseca zavrsi proces formiranja srpske korporacije za osiguranje kuca i stanova koji bi trebalo da zazivi do decembra", rekao je Dinkic gostujuci u "Intervjuu dana" Radija B92. On je podsetio da je pre davanja stambenih kredita neophodno zakonom urediti i uknjiziti hipoteke i garantovati naplatu kredita. Dinkic je jos rekao nema pokusaja direktnih intervencija na njega, ali da mu se podmecu klipovi sa strane. Kao primer, naveo je postupak Privrednog suda u slucaju "Astra banke": "Posle 5. oktobra mnogi bi cekali u redovima da se sami prijave da dobrovoljno idu u zatvor, oni ljudi iz prethodnog rezima koji su ucestvovali u raznim mahinacijama. Kad su videli koliko je meka, da ne kazem nesposobna, vlast u ovom domenu, onda su oni digli glave i sada te grupe koje imaju para, koje mogu da kupuju sudije, koji placaju strankama, oni su sada toliko jaki da su jaci od nekih politickih partija opozicije. Dobro, ja mislim da g. Karic sam sebe stiti svojim novcem. Gde se nalazi nasa krivicna prijava protiv Karica? U fioci. Zato sto neko smatra da treba nesto drugo s njim da se uradi, da se pravi neki drugi 'dil'", rekao je Dinkic za B92.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: