EPIDEMIJA ZARAZNE ZUTICE U PROKUPLJU

Izvor: B92

Ponedeljak, 10.12.2001.

18:00

Default images
Od kako su se, pre vise od mesec dana, pojavili prvi slucajevi zarazne zutice u Prokuplju, traju napori zdravstvenih institucija da suzbiju epidemiju. Sudeci prema podacima koje nam javlja dopisnik B92 Ljilja Danilovic bolest se siri.

Do sad je u Prokuplju od zarazne zutice obolelo 160 gradjana. O uzrocima epidemije nacelnik higijensko-epidemioloske sluzbe Doma zdravlja u Prokuplju, dr Milivoje Miladinovic, kaze: "Tome su doprinele mnoge stvari kao sto su nehigijenske prilike; kroz grad prolaze dva potoka, u koje se sliva otpadna voda, deponija koja je u samom gradu i proglasena je epidemija zarazne zutice tipa A."

Od zarazne zutice, kako istice dr Miladinovic, obolele su sve starosne grupe, od 4 do 60 godina. Zarazna zutica prvi put je registrovana u centru Prokuplja, zatim se prosirila na sela prokupacke opstine, a u poslednjih mesec dana zahvatila je i nekoliko gradova u Toplici.

"Karakteristika ove epidemije je da su svi delovi grada zahvaceni, bilo je obolelih i sa podrucja opstina Zitoradja i Kursumlija", rekao je dr Miladinovic.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: