SADRZAJ HALIMIJEVE CESTITKE ALBANCIMA UZNEMIRIO SRBE

Izvor: B92

Subota, 01.12.2001.

18:00

Default images
Na jugu Srbije se jos nisu stisale reakcije koju je izazvala cestitka Rize Halimija, predsednika Skupstine opstine Presevo, upucena Albancima povodom 28. novembra - dana zastave, javlja dopisnik Radija B92 Radoman Iric.

"Utoliko pre sto lider Albanaca na jugu Srbije, cestitku nije uputio na uobicajeni nacin medijima, vec se ona pojavila samo na sajtu SO Presevo.

Halimi uz cestitku 28. novembra, Dana zastave, cestita i rodjendan Adema Jasarija koji je za samo tri godine od pogibije postao legenda Albanaca na ovim prostorima, a njegove fotografije su usle u skoro svaki albanski dom. 'Samo ujedinjeni mozemo ostvariti nase snove', kaze lider Partije za demokratsko delovanje i nastavlja: 'Srescemo se u Pristini, Tirani, Kumanovu, Tetovu, Skoplju, Presevu, Ulcinju, Valoni i Skadru.

Dan zastave je nas nacionalni praznik koji se u prvoj godini novog milenijuma proslavlja u povoljnijim uslovima nego u ranijim godinama nase istorije'.Na ovakav ton mnogi Srbi su ostro reagovali, pitajuci nije li mogao predsednik Partije za demokratsko delovanje, da se oglasi saopstenjem povodom teroristickog cina u selu Rajincu, gde je podignuta u vazduh kucica multietnicke policije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: