ISKUSTVO BIVSEG ZATVORENIKA NA KOSOVU

Izvor: B92

Subota, 01.12.2001.

18:00

Default images
Aleksandar Mladenovic, koga je nedavno sud u Pristini oslobodio optuzbe za ratne zlocine na Kosovu i koji je u zatvoru proveo godinu dana, rekao je na konferenciji za novinare u Palati federacije da nije verovao da ce taj sud "imati hrabrosti" da donese oslobadjajucu presudu. Mladenovic je naveo da je uhapsen u redovnoj saobracajnoj kontroli kosovske policije u Lipljanu jer je jedan Albanac, iz grupe koja je sedela preko puta policijske patrole, "upro prstom u njega", i rekao da je sve vreme u zatvoru vodio dnevnik.

"Sedam dana sam bio u samici, okvalifikovan kao kriminalac A klase.

Izbila je pobuna u zatvoru, dve celije Albanaca su izasli i razbili vrata. Bukvalno nam je pretila opasnost jer su policajci UNMIK-a napustili svoju duznost. Bilo je14-15 Albanaca, setali su, udarali nam o vrata... Ta agonija je tajala oko sat vremena sve dok nisu pozvali neke specijalne jedinice da tu pobunu uguse", ispricao je Mladenovic.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: