ZA 90 POSTO RADNIKA ODREDJENO DA LI SU TEHNOLOSKI VISAK

Izvor: B92

Četvrtak, 09.08.2001.

16:27

Default images
Direktor Direkcije za strateski marketing i odnose sa javnoscu “Gupe Zastava”, Ljubisa Jankovic, rekao je da su spiskovi sa radnicima koji ce postati tehnoloski visak, uradjeni u 30 od ukupno 42 drustva “Grupe Zastava”.On je u izjavi za Radio B92 naglasio, da je za 90% radnika, vec odredjeno da li ce biti tehnoloski visak ili ce ostati u fabrici, javlja dopisnika ANEM-a.

Broj rukovodilaca u fabrici “Zastava automobili”, izradom spiskova za tehnoloski visak, smanjen je za vise od tri puta, rekao je za B92 direktor Direkcije za strateski marketing “Grupe Zastava” Ljubisa Jankovic. On je naglasio da je od ukupno 15 radnih jedinica, u Fabrici automobila izrada spiskova zavrsena u 14, ali da oni jos uvek nisu istaknuti. Prema njegovim recima predstavnici Ministarstva za privredu i privatizaciju, koji su boravili u “Zastavi“, odobrili su da se objavljivanje lista zaposlenih za cijim radom je prestala potreba, prolongira za jos nekoliko dana. Poslove na izradi spiskova dodatno otezavaju jasno izrazene tenzije koje su prethodnih dana podsticane od strane politicara, istakao je Jankovic, ne zeleci da navede imena.

Prema njegovim recima kriterijumi za odredjivanje zaposlenih koji ce postati visak, uradjeni su u skladu sa Zakonom o radu, granskim i posebnim kolektivnim ugovorima, uz prvenstvenu primenu clana 43 posebnog kolektivnog ugovora koji se odnosi na uspesnost u radu. Zbog specificnosti proizvodnje u pojedinim Zastavinim drustvima pored opstih kriterijuma uvedeni su i posebni primereni procesu proizvodnje.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: