GALENIKA NAJAVLJUCE DA CE PONUDITI JEFTINIJE LEKOVE

Izvor: B92

Četvrtak, 09.08.2001.

17:38

Default images
Generalni direktor Galenike Zvonko Ostojic najavio je da ce ta fabrika na predstojecem tenderu Vlade Srbije za otkup lekova ponuditi svoje proizvode po 20 odsto nizim cenama u proseku. “Cene domacih u odnosu na licencne lekove su nerealno visoke, jer fabrike zele da uzmu sto vise novca pre nego sto se na trzistu pojavi konkurencija iz susednih zemalja”, ocenio je Ostojic, javlja B92.

"Skoro svi licenci programi 'Galenike' zbog niskih cena nisu na trzistu. Zato fale galenikini lekovi. Mi trazimo da licencni lekovi poskupe minimalno za 1,5 posto, a trazimo da s druge strane ovi drugi lekove pojeftine".

Za nestasicu lekova Ostojic je optuzio republicko Ministarstvo zdravlja zbog, kako je naveo, loseg planiranja. “Neki lekovi su preplanirani i nalaze se na lagerima u veledrogerijama, dok su neki podplanirani sto izaziva nestasice, kao u slucaju insulina”, naveo je Ostojic. Generalni direktor je inace sazvao konferenciju za novinare zbog izjave predstavnika PR sluzbe ICN-a Djordja Orlandica agenciji Beta u kojoj je Ostojica optuzio da smenjuje menadzment ICN-a i postavlja ljude bez iskustva. “PR sluzba ICN-a je fabrika lazi”, uzvratio je Ostojic, demantujuci sve navode iz jucerasnje izjave Djordja Orlandica. “Jedini smenjeni je inzenjer Dzipkovic koji je ometao remont u fabrici, a na njegovo mesto postavljen je Dusan Maric, kome se i u reklamnoj brosuri ICN-a priznaje da je jedan od najvecih strucnjaka u svojoj oblasti”, naglasio je direktor Ostojic.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

18 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: