COVIC: NARODU OBJASNITI ZASTO PAVKOVIC JOS NIJE OTISAO

Izvor: B92

Subota, 23.06.2001.

13:36

Default images
Potpredsednik Vlade Srbije i sef Koordinacionog tela za jug Srbije Nebojsa Covic tvrdi da je postignuta jednoglasna odluka da nacelnik Generalstaba VJ, general-pukovnik Nebojsa Pavkovic, bude smenjen sa duznosti i da sada preostaje da se narodu objasni zasto on jos nije otisao. "Mi treba da odgovorimo samo na jedno pitanje: Da li smo tim ili nismo?", istakao je Covic u intervjuu za "Danas". Upitan da li su na jugu Srbija amnestirani svi oni koji su nosili oruzje, Covic je odgovorio da je prilikom ulaska Zdruzenih snaga bezbednosti u Oraovicu receno da svi oni koji predaju oruzje nece stradati i da je tako i bilo. "Da li one budaletine koje pisu onakva pisma znaju ko je tacno nosio oruzje? Pa, takvima koji pisu ta pisma treba danas da zahvalimo sto otkopavamo grobnice, jer su ti pravili masakre, klali, ubijali i izazvali protivmere da to svi sada rade Srbima", naglasio je Covic. "Za mene je bitno da li je bilo zlocina, a bilo je, ko ih je pocinio i ko ih je politicki naredio. Nisu mi toliko vazni izvrsioci. Prosto je neverovatno da Milosevic u zatvoru sedi od 31. marta, a da nikakava prijava po tom pitanju nije napravljena", kaze Covic. “Ako Srbi ne mogu da postignu taj nivo svesti, onda imaju veliki problem”, zakljucio je Covic, prenosi Srna.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

20 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: