DJUKANOVIC: KOSTUNICA POPUT MILOSEVICA

Izvor: B92

Četvrtak, 29.03.2001.

08:43

Default images
Predsednik Crne Gore Milo Djukanovic optuzio je na tribini Demokratske partije socijalista u Rozajama predsednika SR Jugoslavije Vojsilava Kostunicu da se kao i njegov prethodnik Slobodan Milosevic vise bavi problemima Republike Srpske nego stabilnoscu Srbije, prenosi SRNA. "Deo politicke elite u Beogradu sa velikim stepenom se identifikovao sastavovima Slobodana Milosevica. Kostunica se, kao i Milosevic, vise bavi problemima RS i objedinjavanjem politickih istomisljenika u Crnoj Gori, nego sto ga zanima stabilnost Srbije", rekao je Djukanovic. Govoreci o konkurentima na predstojecim prijevremenim parlamentarnim izborima u Crnoj Gori, Djukanovic je istakao da su "sve politicke partije koje se predstavljaju jugoslovenskim u osnovi srpske i pokusavaju da sire strah od prenosenja sukoba iz Makedonije u Crnu Goru". "Prividjaju im se jedinice Oslobodilacke vojske Kosova, izmisljaju parole kojima se velica velikoalbanska ideja, a u osnovi je njihova nacionalisticka politika", rekao je Djukanovic.

Djukanovic je na tribini u Rozajama, mestu sa vecinskim mulsimanskim stanovnistvom, kritikovao koaliciju "Bosnjcko -Muslimanska demokratska koalicija u Crnoj Gori" i optuzio ih da "podrzavaju hegemonisticku politiku srpskog drzavnog vrha". "Obnovljeni korpus nacionalnih muslimanskih partija pokusava da, nudeci nejasnu perspektivu regionlnog Sandzaka, podrzi hegemonisticku politiku srpskog drzavnog vrha prema Crnoj Gori" - istakao je Djukanovic.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: