DJINDJIC: POD JOVANOVICEV DZIP PODMETNUNTA BOMBA

Izvor: B92

Utorak, 06.02.2001.

23:08

Default images
Sef poslanickog kluba Demokratske opozicije Srbije Cedomir Jovanovic nije zeleo da komentarise eksploziju svog dzipa koji je u utorak rano ujutro izgoreo u Avalskoj ulici u Beogradu. Portparol Ministarstva unutrasnjih poslova pukovnik Vladan Colic saopstio je da je, iz za sada neutvrdjenih razloga, doslo do pozara na dzipu marke micubisi pajero, registarski broj BG 471-398, u vlasnistvu Cedomira Jovanovica. Tom prilikom ostecena su i tri parkirana putnicka vozila u neposrednoj blizini: "tojota" BG 142-955, "golf" BG 129-205 i "jugo" BG 218-465, dodao je pukovnik Colic.

Kako prenosi Radio B92, premijer Zoran Djindjic je, nakon sednice Vlade, novinarima rekao da je pod automobil Cedomira Jovanovica podmetnuta bomba. Djindjic je naveo da je ovaj slucaj povezan sa politikom Vlade koja se bori protiv korupcije i organizovanog kriminala. Prema njegovim recima, u poslednjih nekoliko dana zabelezene su pretnje, pa cak i pretece posete nekolicini funkcionera koji "imaju veze sa konceptom suzbijanja terorizma, organizovanog krimibala, rasvetljavanja finansijskih afera vezanih za bivsi rezim". Djindjic je rekao da su svi slucajevi pretnji prijavljeni MUP-u Srbije i da se nada da "cemo vrlo brzo imati neke konkretne rezultate".

"Moj zakljucak je da je to dokaz da je Vlada konacno pocela da radi, jer je ocigleno da su te interesne grupe osetile da su ugrozene. Nas cilj je da ih razbijemo i da u Srbiji vise ne bude takvih interesnih grupa koje ce svojim finansijskim monopolom da ugrozavaju bezbednost ove zemlje inutra", zakljucio je premijer Srbije.

On je najavio i da ce do kraja februara biti usvojeni paketi zakona koji se odnose na suzbijanje korupcije i organizovanog kriminala. “Izvesnim merama cemo u oblasti unutrasnje trgovine i prometa smanjiti mogucnost zloupotreba i sive ekonomije u domenu trgovine naftnim derivatima, cigaretama i igrama na sercu cime bi se republicki budzet napunio za oko 2 milijarde maraka godisnje”, rekao je Djindjic.

Prema prvim rezultatima ekspertize, dzip marke "micubisi paero" sefa poslanickog kluba Demokratske opozicije Srbije Cedomira Jovanovica zapalio se zbog neispravnih instalacija, pise "Glas javnosti" od srede pozivajuci se na nezvanicne izvore.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

13 h

Podeli: