ASANI TRAZI DEMILITARIZACIJU

Izvor: B92

Nedelja, 21.01.2001.

19:35

Default images
Potpredsednik Partije demokratskog delovanja iz Bujanovca Fatmir Asani zatrazio je u ime ove stranke, koja okuplja Albance na jugu Srbije, da se demilitarizuje podrucje opstina Presevo, Bujanovac i Medvedja. "To znaci da se povuku Vojska Jugoslavije i policija, kao i oslobodilacka vojska Preseva, Bujanovca i Medvedje", rekao je Asani jagodinskoj televiziji. On je ocenio da bi nakon demilitarizacije trebalo organizovati opstinske izbore, buduci da ta stranka, kako je rekao, nije zadovoljna zastupljenoscu Albanaca u lokalnim organima vlasti. "Posle demilitarizacije bila bi formirana policija koja bi u svom sastavu bila visenacionalna, odnosno odgovarala strukturi stanovnistva, a to znaci da bi u njoj bili Albanci i Srbi, a ne kao do sada samo policajci iz centralne Srbije", dodao je on, prenosi Srna.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

15 h

Podeli: