U PONEDELJAK KONSTITUTIVNA SEDNICA SKUPSTINE SRBIJE

Izvor: B92

Nedelja, 21.01.2001.

16:06

Default images
U Beogradu ce u ponedeljak biti odrzana konstitutivna sednica novog saziva Skupstine Srbije. Na sednici ce biti potvrdjeni mandati poslanika izabranih na izborima 23. decembra, i bice izabrani predsednik, cetiri potpredsednika i sekretar Skupstine, kao i clanovi stalnih skupstinskih odbora. Konstitutivnom sednicom predsedavace najstariji poslanik. Predsednik Skupstine ce po svoj prilici, na predlog DOS-a postati Dragan Marsicanin, sekretar DSS-a, inace prvi predsednik Skupstine opstine Vracar nakon uvodjenja visestranacja u Srbiji. O radu Skupstine nakon konstitutivne sednice i ocekivanjima na novoj funkciji Marsicanin za B92 kaze da se nada da ce u istom danu biti vremena i za odrzavanje prve vanredne sednice na kojoj ce se izmeniti Zakon o ministarstvima i poslovnik o radu skupstine sto ce omoguciti da se izabere peti potpredsednik skupstine i da se zavrsi popunjavanje stalnih odbora i omoguci formiranje vlade sa smanjenim brojem ministarstava.

"Nadam se da ce ovaj prvi dan rada skupstine ostati zapamcen ukoliko poslanici vrate dostojanstvo narodnoj skupstini, ukoliko pocnemo da gradimo novu parlamentarnu tradiciju u Srbiji i ukoliko od tog dana pocne preuzimanje pune odgovornosti svih onih koji ce se naci na drzavnim funkcijama", kaze Marsicanin.

U novom sazivu Skupstine Demokratska opozicija Srbije ima 176 poslanika, Socijalisticka partija Srbije 37, Srpska radikalna stranka 23, a Stranka srpskog jedinstva 14 poslanika.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

13 h

Podeli: