VUJANOVIC: SPORAZUM O REFERENDUMU ZA SMIRENJE TENZIJA

Izvor: B92

Nedelja, 21.01.2001.

19:37

Default images
Predsednik Vlade Crne Gore Filip Vujanovic smatra da je neophodno postizanje sporazuma crnogorskih parlamentarnih stranaka o odrzavanju referenduma kako bi se smirile politicke tenzije u Crnoj Gori i nagovestilo da je dogovor blizu. Vujanovic je u Podgorici izjavio da su razgovori u Skupstini Crne Gore u zavrsnoj fazi i da je jedino ostalo sporno da li treba prihvatiti prijedlog Socijaldemokratske partije da referendum bude odrzan 31. juna. On je ocenio da tu odluku treba prepustiti novom skupstinskom savezu i izrazio uverenje da ce SDP naci razumevanja za predlog da se referendum ucini obaveznim, ali da se njegov datum u sporazumu ne fiksira. Vujanovic odbacuje mogucnost odrzavanja referenduma pre izbora. Prema njegovim recima, u pregovore o preuredjenju odnosa Srbije i Crne Gore treba da bude ukljucen i jugoslovenski predsednik. Vujanovic je ponovio da Podgorica nece pristati ni na sta manje od saveza suverenih i medjunarodno priznatih drzava, javlja Srna.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: