MIHAJLOVIC: OTVORITI TAJNA DOSIJEA

Izvor: B92

Nedelja, 21.01.2001.

19:39

Default images
Buduci ministar unutrasnjih poslova Srbije Dusan Mihajlovic izjavio je da je vreme za depolitizaciju snaga bezbednosti i najavio mogucnost otvaranja tajnih politickih dosijea. "Vjerujem da politicka dosijea, koje je nacinio 3. odsek tajne policije, a koja se odnose na takozvane unutrasnje neprijatelje, moraju da se otvore", rekao je Mihajlovic, ciji se buduci posao vidi kao najvazniji u novom srpskom kabinetu, zbog nacina na koji je Slobodan Milosevic koristio policiju zarad svog opstanka na vlasti. "Taj odsek vise nece postojati i vise nece biti neprijatelja drzave. Otvaranje ovih dosijea koristice demokratskoj atmosferi. To ce doneti nove sveze vetrove u ovoj zemlji. Vreme je da se policija oslobodi politike", dodao je on. Nije poznato koliko Srba je 3. odsek nadgledao, ali analiticari kazu da je u pitanju trocifren broj, koji ukljucuje opozicione politicare, domace i strane novinare i aktiviste za ljudska prava. Mihajlovic je rekao da, prema reformistickim planovima, njegovo ministarstvo verovatno vise nece biti zaduzeno za tajnu sluzbu. On je najavio formiranje agencije za nacionalnu bezbednost, koja ce biti odgovorna odgovorna direktno predsedniku zemlje i Vladi i koja ce se baviti samo stranom spijunazom i antiterorizmom, javlja Srna.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: