VJ: ALBANSKI EKSTREMISTI NISU PROVOCIRALI PRIPADNIKE VJ

Izvor: B92

Subota, 16.12.2000.

21:02

Default images
Komandant Trece armije Vojske Jugoslavije general-potpukovnik Vladimir Lazarevic u subotu je u Bujanovcu izjavio da albanski ekstremisti na jugu Srbije nisu provocirali snage Vojske Jugoslavije. Lazarevic je agenciji Beta rekao da, do sada, nije bilo takvih provokacija i dodao "Ne daj, boze, da ih bude". On je kazao da su pripadnici VJ rasporedjeni "svuda na obodu" koopnene zone bezbednosti i "na samoj liniji", kao i da ih nema u samoj kopnenoj zoni zbog toga sto to ne dozvoljava vojno-tehnicki sporazum iz Kumanova. Lazarevic je kazao da je "apsolutno tacno" da se "teroristi nagomilavaju u svim pravcima", da popravljaju komunikacije izmedju Kosova i kopnene zone bezbednosti i da ih ima nekoliko hiljada. Kako prenosi Beta, on je rekao da broj terorista u tom podrucju nije bitan jer su njihove namere, "jasne - destabilizacija zemlje i ostvarivanje nekakvih njihovih ciljeva".

Govoreci o stanju na terenu, komandant Trece armije VJ general-potpukovnik Vladimir Lazarevic, izjavio je u Bujanovcu da se albanski teroristi na jugu Srbije nagomilavaju u svim pravcima, da popravljaju komunikacije izmedju Kosova i kopnene zone bezbednosti, i da ih ima nekoliko hiljada. O bezbednosnoij situaciji u subotu je sa generalom Lazarevicem i saveznim ministrom policije Zoranom Zivkovicem, razgovarao dopisnik Radija B92. Na pitanje komandantu Trece armije da li je tacno da se VJ povlaci sa ovih podrucja i kakvo naoruzanje koriste albanski teroristi, general Lazarevic je odgovorio: "Vidite da je komandant armije tu, komandant korpusa, svi smo tu, vidite da je drzavni vrh tu, taj ko govori da se vojska povlaci - to su gluposti malo viseg reda. Imaju tesko naoruzanje u smislu minobacackih orudja, a pominju se i haubice". Savezni ministar policije Zoran Zivkovic je govorio o bezbednosti: "Bezbednosna situacija na ovom delu Srbije je zadnjih dana mirna, ali napeta kao sto je i bila od 21. novembra. Pre 15-20 dana su potpuno konsolidovane vojne i policijske snage tako da sada pruzaju apsolutnu bezbednost svim gradjanima na ovom podrucju, ali ostaje problem velike teroristicke grupe koja je jos uvek na nasoj teritoriji, u zoni bezbednosti. Oni su trenutno zakoceni od nasih snaga, ne mogu da dejstvuju, da napreduju", prenosi B92.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: