BRANILAC: KERTESU ODREDJEN PRITVOR MIMO ZAKONA

Izvor: B92

Subota, 16.12.2000.

22:51

Default images
Advokat bivseg direktora Savezne uprave carina Mihalja Kertesa ocenio je u subotu uvece da je pritvor njegovom branjeniku odredjen protivno zakonu. U pisanoj izjavi dostavljenoj agenciji Beta, branilac Kertesa, beogradski advokat Predrag Milovancevic istakao je da je Kertes i dalje poslanik Skupstine Srbije i da mu pripada pravo na imunitet, ali da to njegovo pravo uopste nije uzeto u obzir. U pisanoj izjavi, advokat je precizirao da je Kertes poslanik Skupstine Srbije iz poslednjeg saziva koja je raspustena i da mu mandat poslanika traje do izbora novih poslanika na izborima 23. decembra. Stoga mu kao poslaniku pripada pravo na imunitet, ali opste nije ispitivana, niti cenjena mogucnost i pravo Kertesa da se kao okrivljeni pozove na imunitet, naveo je advokat Milovacevic. On je dodao i da je protiv Kertesa podneta krivicna prijava zbog krivicnih dela koja je "navodno izvrsio kao direktor SUC, a koja se, po svojoj prirodi i sustini dokazuju prvenstveno pismenim dokazima". Zato je odredjivanje pritvora "ne samo zakonski duboko pogresno i ishitreno, vec se postavlja pitanje da li je rec o protivpravnom lisenju slobode kao samostalnom krivicnom delu ucinjenom krsenjem i ignorisanjem poslanickog imuniteta gospodina Kertesa", naveo je branilac bivseg direktora SUC-a, advokat Predrag Milovacevic. Advokat Milovacevic potvrdio je u pisanoj izjavi da se Kertes u petak pred istraznim sudijom branio cutanjem.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: