"LAJBAH": NISMO ZNALI

Izvor: B92

Subota, 16.12.2000.

16:42

Default images
Clanovi kultne slovenacke grupe "Lajbah", koja je u petak odrzala koncert u Beogradu, izjavili su da mozda ne bi prihvatili da sviraju u Jugoslaviji da su znali da je jedan od organizatora koncerta Narodni pokret Otpor. Upitan na konferenciji za novinare u sedistu Otpora kakva je duhovna veza izmedju "Lajbaha" i otporasa, jedan od clanova grupe je rekao da takva veza do sada nije postojala, dodajuci da "je 'Lajbah' po definiciji apoliticna grupa". "Nikada se nismo vezivali za neku politicku opciju i uvek smo stajali izvan cvrstih politickih koncepata, a mislim da Otpor ima koliko-toliko cvrst politicki koncept i da je politicka organizacija. U svakom slucaju, videcemo kako cemo dalje, mozda ce to biti sasvim prijatno druzenje", rekao je jedan od muzicara iz "Lajbaha", javlja B92.

Reagujuci na ovakav stav, aktivista Otpora Vukasin Petrovic je za B92 rekao da "su clanovi grupe znali da je Otpor organizator koncerta i njihova danasnja izjava je ustvari skandal koji se zeljno iscekivao u petak, posto su svi koji imalo poznaju rad grupe 'Lajbah' ocekivali tako nesto, pa su cak pomalo i razocarani otisli sa koncerta zato sto skandala nije bilo. Ali eto, skandal smo docekali na konferenciji za novinare", rekao je Petrovic.

"Lajbah" ce u subotu odrzati drugi koncert u Beogradu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: