SUDIJA RADOVIC: BRACI LOVRIC 30 DANA PRITVORA

Izvor: B92

Četvrtak, 22.06.2000.

17:28

Default images
Braci Ivanu i Milanu Lovricu iz Beograda, osumnjicenima da su 15. juna u Budvi pokusali da ubiju predsednika Srpskog pokreta obnove Vuka Draskovica, istrazni sudija je odredio pritvor od 30 dana, izjavio je u cetvrtak predsednik Viseg suda u Podgorici Milan Radovic. Radovic je na konferenciji za novinare rekao da je istrazni sudija Zoran Zivkovic u cetvrtak saslusao bracu Lovric i doneo resenje o sprovodjenju istrage zbog krivicnog dela terorizma. Predsednik podgorickog Viseg suda nije saopstio detalje saslusanja i ocenio da je "taj postupak istrazna tajna". On, takodje, nije zeleo da odgovori gde se nalaze uhapseni Lovrici, dodavsi da tim podacima raspolaze policija. Radovic je naveo i da se Vladimir Jovanovic i Dusan Spasojevic, koji su takodje osumnjiceni za atentat na Draskovica, nalaze u Srbiji i da je za njima izdata poternica. On je dodao da je beogradska kriminalisticka policija obavestila crnogorske nadlezne organe da je Spasojevic sa advokatom dolazio u beogradsku policiju. "Posle tog saznanja, istrazni sudija Viseg suda u Podgorici je nalozio SUP-u Beograda da se okrivljeni Spasojevic odmah i bez odlaganja lisi slobode i privede istraznom sudiji u Podgorici", rekao je Radovic. On je kazao da drzavni organi Crne Gore ocekuju "potrebnu" i "zakonitu saradnju" sa drzavnim organima Srbije. Radovic je potvrdio da je u procesu osumnjicenima za atentat na lidera SPO-a drzavni tuzilac Crne Gore zatrazio izuzece sudije Svetlane Vujanovic, inace supruge crnogorskog premijera Filipa Vujanovica. Kao razlog za izuzece, prema njegovim recima, drzavni tuzilac je naveo da je predsednik vlade Crne Gore, pre pokretanja krivicnog postupka, posetio Draskovica u njegovom budvanskom stanu i s njim razgovarao o atentatu. Radovic je naveo da nije sumnjao u nepristasan rad sudije Svetlane Vujanovic, ali da je "u vreme opste politizacije, kada se i sudovi pokusavaju politizovati", zahtev za izuzecem smatrao opravdanim.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: