TRI OSOBE RANJENE, POTVRDJEN NAPAD NA DECANE

Izvor: B92

Četvrtak, 22.06.2000.

15:49

Default images
U protekla 24 casa na Kosovu su ranjene tri osobe, a zaplenjena je veca kolicina municije i vise vojnih uniformi, saopstio je u cetvrtak Kfor, istovremeno potvrdivsi minobacacke napade na manastir Visoki Decani. U eksploziji bombe, u sredu oko 22 casa u Gnjilanu je ranjena jedna zena srpske nacionalnosti. U eksploziji je ostecena i njena kuca, rekao je u saopstenju portparol Kfora, americki major Skot Slejten. Prema njegovim recima, zena je odbila medicinsku pomoc Kfora i prebacena je u lokalnu bolnicu. Slejten je dodao da je ranije u sredu jedan kosovski Albanac pokusao da napadne kucu ranjene Srpkinje. On je saopstio i da su oko ponoci dvojica Albanaca ranjena u kolima u pristinskom naselju Suncani breg. Jedan je ranjen u vrat, drugi u nogu. Automobil tipa "opel kadet" pogodjen je sa vise metaka. Americki vojnici iz sastava Kfora u sredu uvece su u gnjilanskom selu Cernica uhapsili sestoricu Albanaca zbog nedozvoljenog posedovanja oruzja i kriminalnih aktivnostti u gnjilanskom kraju, saopstio je jos Slejten. Portparol Kfora je saopstio da je posle ponoci zabelezeno devet eksplozija iz pravca manastira Visoki Decani. On je dodao da je u cetvrtak ujutru u pretrazi jedne kuce u mestu Decani, nekoliko kilometara udaljenom od manastira, pronadjen jedan minobacac, a vlasnik kuce je uhapsen i predat policiji UNMIK-a.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: