DELEGACIJA KOSOVSKIH SRBA SA MEDLIN OLBRAJT

Izvor: B92

Ponedeljak, 12.06.2000.

21:49

Default images
Drzavni sekretar SAD Medlin Olbrajt razgovarala je u ponedeljak sa delegacijom Srpskog nacionalnog veca Kosova. Polucasovni susret u Stejt departmentu protekao je u razmatranju jednogodisnjeg bilansa sprovodjenja Rezolucije Saveta bezbednosti 1244 o Kosovu - posebno kad je rec o aspektu zastite preostalog srpskog stanovnistva od napada albanskih ekstremista. Tim povodom, kako je saopsteno, Medlin Olbrajt posebno je trazila od predstavnika kosovskih Srba da odustanu od sadasnjeg bojkota i ukljuce se u rad prelazne administracije UN na Kosovu - kao i da podrze akciju popisivanja stanovnistva u okviru priprema za oktobarske lokalne izbore u pokrajini. U odgovoru na taj stav americke administracije, episkop rasko-prizrenski Artemije ponovio je upozorenje da je obaveza medjunarodne zajednice da preduzme konkretne korake za normalizovanje situacije i povratak izbeglih Srba da bi srpska strana prihvatila povratak svojih predstavnika u Prelazno administrativno vece Kosova.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: