MILOSEVIC URUCIO LI PENGU ORDEN VELIKE JUGOSLOVENSKE ZVEZDE

Izvor: B92

Ponedeljak, 12.06.2000.

22:07

Default images

21:00 Predsednik Jugoslavije Slobodan Milosevic primio je u ponedeljak u Belom dvoru predsednika Stalnog komiteta Svekineske narodne skupstine Li Penga, kome je urucio Orden velike jugoslovenske zvezde. Tokom razgovora razmotreni su osnovni pravci daljeg razvoja bilateralnih odnosa Jugoslavije i Kine, i pitanja svetskih odnosa i saradnje dve zemlje na medjunarodnom planu, prenosi Radio-televizija Srbije. Milosevic je izjavio da impresivni ekonomski uspesi koje postize Kina podsticu jugoslovenska preduzeca da se intenzivno povezuju i ucestvuju u zajednickim poslovima sa kineskim poslovnim partnerima, navela je RTS. "Pomoc NR Kine u obnovi nase zemlje predstavlja izraz solidarnosti prijateljskog kineskog naroda koju narod Jugoslavije visoko ceni", rekao je Milosevic. Milosevic i Li Peng konstatovali su da medjunarodne snage na Kosovu i Metohiji nisu ispunile nijednu od uloga koje su dobile Rezolucijom 1244 Saveta bezbednosti UN, i ocenili da one zato moraju biti povucene iz juzne srpske pokrajine. Nakon razgovora Li Peng i njegova supruga Dzu Lin ostali su na veceri kod predsednika Milosevica i njegove supruge Mirjane Markovic. Predsednik Stalnog komiteta Svekineske narodne skupstine Li Peng je u toku dana u jugoslovenskom parlamentu imao sastanak i sa predsednicima oba veca Savezne skupstine Milomirom Minicem i Srdjom Bozovicem. Minic i Bozovic upoznali su gosta iz Kine sa posledicama agresije NATO na Jugoslavije, rezultatima u obnovi zemlje i razvojnim planovima, prenosi Radio-televizija Srbije. Visoka kineska delegacija obisla je danas most u Ostruznici, srusen tokom proslogodisnjeg rata. Li Peng je, tom prilikom, izrazio uverenje da ce jugoslovenski narod smoci snage da prevazidje trenutne teskoce i ostvari nove rezultate u ekonomskoj obnovi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: