OTPOR POKUSAO DA PREDA PREDLOG MEMORANDUMA SANU

Izvor: B92

Ponedeljak, 12.06.2000.

21:58

Default images
15:15 Nekoliko desetina aktivista Otpora pokusalo je da preda Predlog Memoranduma o drzavnim interesima Srbije predsedniku Srpske akademije nauka i umetnosti Dejanu Medakovicu, ali ih on uprkos zakazanog sastanka nije primio. Otpor je sacinio predlog Memoranduma koji bi trebalo da otvori novu stranicu u istoriji Srbije za razliku od Memoranduma o nacionalnim interesima SANU-a iz 1986. koji je postao ideoloska osnova rezima Slobodana Milosevica. ''Mi ocekujemo od Akademije da da smernice za razvoj nove gradjanske Srbije, i nastavicemo da saradjujemo sa Akademicima koji su nam kao profesor Kurepa naklonjeni'', kaze aktivista Otpora Vukasin Petrovic. Prvi deo Otporovog Predloga Memoranduma posvecen je diktaturi u Srbiji, a drugi ideji Otpora. Treci deo bavi se nacionalnim interesima i izazovima buducnosti u kojoj bi Srbija privrednim oporavkom i saradnjom sa susedima trebalo da postane regionalna sila.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: