OPOZICIJA U SRBIJI O REZULTATIMA LOKALNIH IZBORA U CRNOJ GORI

Izvor: B92

Ponedeljak, 12.06.2000.

21:58

Default images
18:30 Savetnik predsednika Srpskog pokreta obnove Ognjen Pribicevic rekao je da su rezultati lokalnih izbora "ocekivani". "Pobeda Djukanovica u Podgorici predstavlja veliko ohrabrenje ne samo za reformske snage okupljene u koaliciju 'Da zivimo bolje', vec i za opoziciju u Srbiji", rekao je Pribicevic.

Predsednik Demokratske stranke Zoran Djindjic poraz vladajuce crnogorske koalicije u Herceg Novom pripisao je lose vodjenoj predizbornoj kampanji, dok je sa druge strane pohvalio kampanju koju je vodjena u Podgorici. Djindjic je rekao da izborni rezultati u Herceg Novom nisu pokazatelj stanja u celoj republici.

Lider Socijaldemokratije Vuk Obradovic kazao je da je pobeda koalicije "Da zivimo bolje" u Podgorici, gde zivi trecina stanovnistva Crne Gore dokaz da je vecina Crnogoraca "za demokratiju". "To je pobeda demokratski opredeljene strategije nad onom koja to nije", rekao je Obradovic.

Lider Reformista Vojvodine Miodrag Isakov ocenio je da je u Crnoj Gori jos "snazno prisutan uticaj Srbije" i da "ima jos mnogo gradjana koji ne razumeju prirodu promena u toj republici". On je kao "ohrabrujucu cinjenicu" ipak ocenio da su gradjani u Podgorici "shvatili znacaj promena".

Nova demokratija ocenila je da rezultati lokalnih izbora u Podgorici i Herceg Novom "ne mogu da zadovolje ni jednog ucesnika izbora" ali da je za gradjane te republike "najvaznije da su izbori prosli bez incidenata i uz minimalne propuste u sprovodjenju izborne procedure".

Portparol Demokratske stranke Srbije Milorad Jovanovic ocenio je da rezultat vanrednih lokalnih izbora u Herceg Novom i Podgorici predstavlja "poruku i jednoj i drugoj strani". Djukanovicu je to poruka da nema vecinu da ide na referendum za osamostaljenje Crne Gore, a Bulatovicu da opcija Slobodana Milosevica nema vecinu u Crnoj Gori", rekao je Jovanovic na konferenciji za novinare.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: