ORTUNJO: KFOR CE NA KOSOVU OSTATI KOLIKO BUDE BILO POTREBNO

Izvor: B92

Ponedeljak, 12.06.2000.

21:22

Default images
11:57 Komandant Kfora spanski general Huan Ortunjo konstatovao je danas da medjunarodne snage nece biti na Kosovu vecno, ali da ce ostati u pokrajini "koliko bude bilo neophodno". U izjavi povodom godisnjice dolaska Kfora na Kosovo, Ortunjo je ocenio da vecina stanovnika pokrajine moze slobodno da se bavi svojim poslovima, ali da, "na zalost, jos postoje oni koji zele da ovekovece okruzenje mrznje i nasilja". On je izrazio uverenje da ce narod Kosova nauciti da proslost ostavi za sobom i prihvati da jedini put napred vodi kroz toleranciju, saradnju i koegzistenciju. Ortunjo je izneo tvrdnju da je pre godinu dana na Kosovu bilo vise od 50 ubistava nedeljno, a da se danas taj broj, "mada je i dalje visok", spustio na prosecno sest ubistava nedeljno.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: