DJUKANOVIC: CRNOJ GORI NUZNA VELIKODUSNIJA I BRZA POMOC

Izvor: B92

Ponedeljak, 05.06.2000.

23:03

Default images
Sef portugalske diplomatije Zaime Gama obecao je u ponedeljak u Lisabonu predsedniku Crne Gore Milu Djukanovicu da moze da racuna na evropsku podrsku u razradi vec odobrenih projekata, od programa "Obnove" do konkretnih ulaganja posredstvom Evropske investicione banke, prenosi Radio Crne Gore. Djukanovic je u jednodnevnu posetu Lisabonu otputovao na poziv portugalske vlade, koja do kraja meseca predsedava Evropskom unijom. Djukanovic je ponovio da je Crna Gora privrzena putu ka transatlantskim i evropskim integracijam, bez obzira na opstrukciju rezima iz Beograda. On je, kako javljaju agencije, ubistvo svog savetnika za bezbednost Gorana Zugica prosle nedelje povezao sa pritiskom Beograda na proevropsku politiku Podgorice. "Nije samo moj utisak, nego opsti utisak javnosti da je to ubistvo bilo politicko", rekao je Djukanovic. "To i ne samo to navodi na zakljucak da ce repertoar destruktivnih mera protiv Crne gore biti ne samo nastavljen, nego i prosiren", dodao je crnogorski predsednik. "Verujemo da je vreme na nasoj strani... ali ne zelimo da podstaknemo Milosevica da izazove peti balkanski rat", rekao je on. Crnoj Gori potrebna je "jos velikodusnija i brza" pomoc Evrope, pre svega medjunarodnih finansijskih institucija, poput Evropske investicione banke, rekao je Djukanovic.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

18 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: