Taci odlikovao Klarka ordenom "Adem Jasari"

Izvor:

Kopredsednik Privremenog administrativnog veca Kosova Hasim Taci odlikovao je vrhovnog komandanta NATO u Evropi Veslija Klarka ordenom "Adem Jasari". Adem Jasari bio je jedan od osnivaca OVK. On je ubijen u policijskoj akciji pocetkom marta 1998. godine u selu Donji Prekaz. Kako je javila Radiotelevizija Kosovo, Taci je zahvalio Klarku za to sto je pravedno shvatio slobodarska nastojanja kosovskih Albanaca, kao i za doprinos NATO opstanku albanskog naroda i ostvarivanju tih nastojanja. Zahvaljujuci mu za doprinos u stabilizovanju Kosova, Klark je Taciju urucio orden vrhovnog komandanta NATO za Evropu.

Dosadasnji komandant snaga NATO-a u Evropi, americki general Vesli Klark, predao je u utorak, na svecanosti odrzanoj nedaleko od Stutgarta, duznost vazduhoplovnom generalu SAD Dzozefu Ralstonu. Klark ce svom nasledniku i zvanicno predati duznost na ceremoniji koja ce biti odrzana u komandi NATO-a u belgijskom gradu Monsu. Na svecanosti u utorak, americki ministar odbrane Vilijem Koen odlikovao je Klarka posebnom medaljom za operacije vazusnih udara protiv Jugoslavije. General Klark, koji je u Stutgart doputovao pravo iz Pristine, rekao je da se na Kosovu oseca "miris oporavka".

Info

Na današnji dan, 4. decembar

1154. Nikolas Brekspir, prvi i jedini Englez koji je biran za papu, ustoličen je za poglavara rimokatoličke crkve kao Adrijan IV. 1371. Umro je car Uroš Nemanjić,

Razno nedelja 4.12. 00:00 Komentara: 0
strana 1 od 42372 idi na stranu