Taci odlikovao Klarka ordenom "Adem Jasari"

Izvor:

Kopredsednik Privremenog administrativnog veca Kosova Hasim Taci odlikovao je vrhovnog komandanta NATO u Evropi Veslija Klarka ordenom "Adem Jasari". Adem Jasari bio je jedan od osnivaca OVK. On je ubijen u policijskoj akciji pocetkom marta 1998. godine u selu Donji Prekaz. Kako je javila Radiotelevizija Kosovo, Taci je zahvalio Klarku za to sto je pravedno shvatio slobodarska nastojanja kosovskih Albanaca, kao i za doprinos NATO opstanku albanskog naroda i ostvarivanju tih nastojanja. Zahvaljujuci mu za doprinos u stabilizovanju Kosova, Klark je Taciju urucio orden vrhovnog komandanta NATO za Evropu.

Dosadasnji komandant snaga NATO-a u Evropi, americki general Vesli Klark, predao je u utorak, na svecanosti odrzanoj nedaleko od Stutgarta, duznost vazduhoplovnom generalu SAD Dzozefu Ralstonu. Klark ce svom nasledniku i zvanicno predati duznost na ceremoniji koja ce biti odrzana u komandi NATO-a u belgijskom gradu Monsu. Na svecanosti u utorak, americki ministar odbrane Vilijem Koen odlikovao je Klarka posebnom medaljom za operacije vazusnih udara protiv Jugoslavije. General Klark, koji je u Stutgart doputovao pravo iz Pristine, rekao je da se na Kosovu oseca "miris oporavka".

Info

Papa pao tokom mise VIDEO

Čenstohova -- Papa Franja se sapleo i pao tokom velike mise u Čenstohovoj gde nastavlja svoju posetu Poljskoj, a svetske agencije su objavile i snimak.

Svet četvrtak 28.07. 11:37 Komentara: 2
strana 1 od 41020 idi na stranu