Nastavljena sudjenja u Hagu

Izvor: B92

Utorak, 02.05.2000.

18:38

Default images
Tuzilac Medjunarodnog suda za ratne zlocine u Hagu izjavio je da je Dragoljub Prcac svesno ucestvovao u kampanji terora nad Muslimanima i Hrvatima u bosanskoj opstini Prijedor od aprila do kraja 1992. godine. Licno i kao zamenik komandanta logora Omarska, Prcac je odgovoran za ubijanje, mucenje, seksualno zlostavljanje, premlacivanje, izgladnjivanje do smrti i brutalno isledjivanje Muslimana i Hrvata zatvorenih u tom logoru, rekao je tuzilac Majkl Kigen.

Jedna od Muslimanki iz okoline Foce svedocila je u utorak na sudjenju Dragoljubu Kunarcu, Radomiru Kovacu i Zoranu Vukovicu pred Tribunalom u Hagu. Ova Muslimanka, silovana stotinak puta za vreme zatocenistva 1992. godine, izjavila je da su srpski vojnici silovanim zenama govorili da ce radjati samo Srbe. "Nisi jedina Muslimanka koja je silovana. I u drugim selima sve su Muslimanke silovane. To je normalno, nemoj se braniti. Radjacete Srbe, nece vise postojati Muslimani u Foci", rekao je prema recima ove svedokinje Janko Jankovic, koga zrtve silovanja najcesce pominju po nadimku "Tuta".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: