Mira Markovic proglasena pocasnim gradjaninom Crne Trave

Izvor: B92

Sreda, 26.04.2000.

20:55

Default images
Direktor direkcije Jugoslovenske levice Mira Markovic proglasena je u sredu pocasnim gradjaninom opstine Crna Trava, javlja Radio Beograd. Pored reci zahvalnosti za dodeljeno priznanje, Mira Markovic osvrnula se i na funkcionisanje onih opstina u kojima su, za razliku od Crne Trave, na vlasti opozicione stranke.Prema njenim recima , u tim opstinama nije na vlasti , ni levica, ni desnica, vec “kombinacija lokalnih lopova i stranih potkazivaca”. Izmedju ostalog, Markovic je Beograd opisala kao “gradjevinsko, kulturno i moralno smetliste”, i objasnjavajuci to rekla: “Pretpostavljam da je to zato sto se lokalna vlast zaduzena za nasu prestonicu, na primer, sastoji od ljudi koji u detinjstvu i ranoj mladosti nisu imali elementarno vaspitanje, a pogotovo, nisu stekli neophodne higijenske navike i nisu na vreme upozorene da se ne smeju prisvajati tudje stvari”. Sa druge strane, ipak ima nade za Srbiju, jer, kako gospodja Markovic kaze, “Crna Trava ima veliki potencijal”: “Crna trava je jedno lepo i zdravo mesto. Sa ljudima koji u njoj zive ona moze biti i pametno mesto

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: