Djindjicev ujak: Stidis li se Dragane Tomicu?

Izvor: B92

Sreda, 26.04.2000.

20:41

Default images
Beogradski dnevnici "Danas" i "Blic" objavili su u sredu oglas pod naslovom "Stidis li se Dragane Tomicu?", kojim Risto Dusanic, ujak predsednika Demokratske stranke Zorana Djindjica, demantuje tvrdnju predsednika Skupstine Srbije Dragana Tomica da je "Djindjica odgajio ujak ustaski oficir". "Ja jesam ujak Zorana Djindjica i brat njegove majke Mile Dusanic, ja jesam odgajao njega kao malog, ja Risto Dusanic, Srbin iz sela Kruskovo Polje, opstina Samac...Pricas da sam ustaski oficir, zadojen najcrnjom mrznjom prema srpskom narodu. Nastavljas laz koju je o meni prije godinu i vise u Samcu govorio i Seselj. Kazes, vaspitavao sam sestrica da mrzi srpski narod. Kad sam sestrica, onda sam i sina!", navodi se u oglasu Dusanica, objavljenom preko cele strane. Dusanic, potom, pita "je li ti o nama ista znas, Dragane Tomicu" i "jesi li se raspitao o nama prije nego sto si nas napao" i istice da je Tomic to morao da ucini "jer su tvoje rijeci vazne i opasne - ti si vlast u Srbiji!". "Ali, pokazao si ti kroz sve ovo da tebi istina nije vazna, jedino ti je stalo da si vlast u Srbiji. A koja je to Srbija? Da li ona zbog koje je gorjelo nebo ovdje u Posavini? Ona zbog koje je moj jedinac, moj Milan u 24. godini poginuo? Ona zbog koje sam i ja kao penzioner uzeo pusku i borio se? ...Za kakvu je to Srbiju, bolan, poginuo moj Milan? Ovakvu sa tobom na celu? E nije to ta Srbija! Dodji na Milanov grob i reci da li se barem stidis Dragane Tomicu!", naglasava Dusanic.

Na kraju oglasa, Dusanic pita Tomica koliko je "imao para i koliko djece na pocetku rata, a koliko sada" i zakljucuje: "Stidis li se Dragane Tomicu?". Uz oglas, objavljena je i fotografija Rista i Savke Dusanic na grobu sina jedinca, snimljena u Kruskovom Polju, aprila 2000, i potpis "Risto Dusanic, penzionisani tapetar; borac Vojske Republike Srpske; otac Milana, poginulog borca Vojske Republike Srpske; ujak Zorana Djindjica; Kruskovo Polje, opstina Samac, Republika Srpska". Sadrzaj oglasa preneo je, kao novinski tekst, i "Glas javnosti". Predsednik Skupstine Srbije Dragan Tomic rekao je 15. aprila na tribini Socijalisticke partije Srbije i Jugoslovenske levice u Sapcu da je Zorana Djindjica "odgajio ujak ustaski oficir", a da mu je "majka bila Hrvatica".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: