Brisani sa liste nepozeljnih

Izvor: B92

Ponedeljak, 28.02.2000.

19:14

Default images
Iz nove "liste nepozeljnih" koju je u ponedeljak usvojio Ministarski savet Evropske unije nedostaje samo mali broj imena koja su bila na prethodnom spisku, javlja agencija SENSE. Tu je pre svega nedavno ubijeni ministar odbrane Jugoslavije Pavle Bulatovic dok su na listi ostali svi drugi clanovi savezne i srpske vlade, kao i pripadnici Vojske Jugoslavije i sluzbi bezbednosti. U grupi "licnosti bliskih rezimu" na novom spisku nema Sinise Aksentijevica, potpredsednika srpske Skupstine , Milana Bacevica , poslanika u Skupstini Srbije, Dragana Covica, pomocnika direktora Agencije za izgradnju Beograda, Dusana Djordjevica (Tanjug), Bratislava Djumica, vlasnika modne kuce Tabu, Veljka Dukica, urednika Velike Srbije, Mome Gazivode, guvernera NBJ, Milomira Ilica , direktora AY banke, Milivoja Jaukovica viceguvernera NBJ , Ratka Mircetica poslanika u Skupstini Srbije, Igora Mirovica, poslanika u Skupstini Srbije, Slobodana Nenadovica, predsednika odbora za odbranu i bezbednost Skupstine Srbije, Sanje Puric, voditelja TV Politike,. Slobodana Radulovica ,direktora C -marketa, Laleta Sekulica , bivseg direktora Arina i Boze Vucurevica , ko-vlasnika Nevade. Funkcije licnosti kojih nema u novoj listi navedene su onako su stajale u prethodnoj. . Neke su licnosti koje su ranije bile u grupi "bliskih rezimu" sada su prebacene u druge sekcije, sto smo uzeli u obzir pri sastavljanju spiska brisanih sa liste.. Ipak i ovoga puta u zvanicnoj listi EU ima gresaka u navodjenju imena i funkcija, neka imena su navedena po dva puta, sto smo u listi koju donosimo nastojali da eliminisemo. Ipak i ovu listu treba uzimati sa izvesnim oprezom, dok eventualno ne stignu korekcije iz EU.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: