NATO manevri od 19. marta do 10. aprila

Izvor: B92

Ponedeljak, 28.02.2000.

19:14

Default images
Na vezbama NATO na Kosovu, od 19. marta do 10. aprila, ucestvovace 2.000 ljudi, saopstila je Vrhovna komanda NATO snaga. Vojnici koji ce biti razmesteni na Kosovu deo su "strateske rezerve" NATO i izvrsice "vezbu kopnene komande", navodi se u saopstenju, prenosi Beta . Nazvana "Dinamican odgovor 2000", vezba ce "pokazati odlucnost NATO da odrzi bezbedno okruzenje za Kosovo i njegove stanovnike i, ukoliko bude potrebno, ojaca Kfor", dodaje se u saopstenju. Na vezbama ce ucestvovati sest zemalja - Argentina, Italija, Holandija, Poljska, Rumunija i SAD. "Rezervne strateske snage" su multinacinalna jedinica "veoma mobilna i koja ima na raspolaganju veliku vatrenu moc i mornaricku i vazdusnu podrsku".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: